lisa christoffer rodeco design

Rodeco har ett team av experter som kan hjälpa till att utveckla ett skräddasytt lekområde, från design till färdigt och installerat lekområde. Oavsett om platser är ett hotell, köpcentra, café, simhall eller ett väntrum - stort eller litet.

Låt oss hjälpa dig att bygga en personlig designlösning för ditt företag som passar din budget och förstärker ditt varumärke. Ett specialdesignat lekområde ger kanske största möjliga värde för de specifika lekplatsanvändarna -barn och deras föräldrar. Vi erbjuder även kompletterande produkter som t.ex. grafik i form av tapet eller klistermärken, lekpaneler, bollar osv.

Illustration av kritiska fallhojder skyddsgolv

Planering av din lekplats

En lekanläggning är oftast bara en lite del i större sammanhang, men det är ett av de mest komplicerade områdena att planera. Därför är det viktigt att planera in detta område på ett tidigt stadium, så att den kan byggas smidigt vid sidan andra delar av verksamheten.

Vi hjälper dig att Planera t.ex. hur du vill ha flödena genom verksamheten och placering för att på så sätt få nytta av områdets potential kapacitet.

Ett lekområde bör vara dimensionerat i enlighet med försäljningsprognoser och den faktiska andelen besökare som har barn.

Vi tar hänsyn till

  • Syfte
  • Åldersgrupp på barnen som kommer att besöka lekanläggningen
  • Läge, omgivning, Miljö (inne eller ute).
  • Tid, hur länge vill man att barnet skall leka.
  • Aktivitetsnivåer, lugnare lek eller mer aktiv eller en blandning av båda.
  • Kundanpassa i färger eller form.
  • Säkerhet
  • Enklare drift och underhåll

Ett rätt planerat lekrum underlättar personalens möjligheter i deras arbete och det blir lättare att hålla rent och snyggt.

design av lekrum rodecoEtt lekrum kan delas upp i områden som innefattar olika nivåer av aktivitet och funktioner.

Kundernas krav ökar och konkurrensen hårdnar hela tiden. Tjänster, inklusive aktiviteter för barn, spelar en viktig roll för att garantera kundnöjdhet.

Med utmärkta lekmöjligheter blir de flesta platser familjevänliga som uppmuntrar till återbesök. Ett roligt besök i en butik kan bli en så positiv upplevelse för ett barn att de vill komma igen i framtiden, eller till och med initiera till ett besök.

"Barn har i alla tider använt sig av leken som ett sätt att fånga, vidareutveckla, förstå eller uppfylla sina önskedrömmar. Även när barn tvingas stjäla sig till lektid så har den funnits med i deras liv. Lekförmågan är det mest utmärkande draget hos barn."

– Noren-Björn, Våga satsa på leken, 1991, sid. 134

Se några av våra kundanpassade lekområden

ikano koupio lekplats rodeco

IKANO Koupio
Se från skiss till installation till färdigt resultat.

erikslunds shopping center lekplats rodeco

Erikslund Shopping center
Tillsammans med Arkitektbyrån Metro togs ideer fram som sedan blev 3st lekområden på Erikslunds shoppingcenter i Västerås

burger king lekplats rodeco

Burger King
Hamburgare, här krävs ett tema som skall passa ihop med verksamheten. Tapet, produkter och olika nivåer av aktivitet.

sats marsta lekplats rodeco

SATS Märsta
Rodeco fick uppdrag att ta fram idéer för ett lekrums koncept, producera och sedan installera allt på plats.

 
emporia lekplats rodeco

Emporia Shopping center
Emporia i sammarbete med wingårdhs arkitektbyrå.

 

Lekplatsbesiktning

Se till att sköta och underhålla din lekplats så att risken för olyckor kan förhindras. Det är du som är driftsansvarig eller ägare till lekredskap som är ansvarig.

Rodecos serviceavtal

Kundanpassad design

Vi får skapa nya lekområden varje dag. Varje projekt är unikt även om det från början är ett av våra standardområden. Läs mer här och se några av våra kundanpassade lekområden.

Anpassa lekplats